Na ZPS smo v okviru izvajanja javne službe obveščanja in izobraževanja potrošnikov, ki jo sofinancira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, izvedli anketo o navadah pri ravnanju z denarjem. Med 370 anketiranci je kar vsak drugi zadolžen, večino dolgovi obremenjujejo.

V začetku maja smo na novinarski konferenci predstavili brošuro "Težave z odplačevanjem kredita", ki smo jo na Zvezi potrošnikov izdali v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. K pogovoru smo povabili tudi dr. Alenko Hebar Lavrič z inštituta Prelomi, ki je predstavila težave posameznikov v finančni stiski, pa tudi poti do rešitev, ki so jim na voljo.

Na ZPS smo v okviru izvajanja javne službe obveščanja in izobraževanja potrošnikov pripravili brošuro Težave z odplačevanjem kredita, ki je namenjena vsem tistim, ki so preobremenjeni s krediti in drugimi dolgovi, ki ne vedno, kako bodo kredit odplačali, ki zaradi dolgov ne najdejo sredstev za sprotno življenje in so v nenehnem stresu, ki so morda porok ali imajo v družini osebo, ki ima težave s kreditom ali drugimi dolgovi in tudi vsem tistim, ki se pri svojem delu srečujejo z osebami, ki imajo težave s kreditom ali drugimi dolgovi.

Preobremenjenost s krediti in drugimi dolgovi? Ne veste, kako boste kredit odplačali? Ste porok ali imate v družini osebo, ki ima težave s kreditom ali drugimi dolgovi? Zaradi dolgov ne najdete sredstev za sprotno življenje in ste v nenehnem stresu? Za potrošnike, ki se soočajo s takšnimi težavami smo na ZPS pripravili brošuro, ki jim bo v pomoč pri pripravi načrta, kako se izviti iz nastalega položaja.

Svetovalna pisarna ZPS bo odprla svoja vrata vsem, ki imate težave pri uveljavljanju stvarne napake.

Decembra večina potrošnikov opravi več nakupov za darila. Seveda pa se lahko pri nakupu daril tudi zaplete: darilo na primer obdarovancu ni prav oz. ni po okusu obdarovanca, morda izdelek nima obljubljenih lastnosti. Kakšne so pravice potrošnikov v omenjenih primerih? Na ZPS ugotavljamo, da se še vedno številni potrošniki znajdejo v zadregi pri uveljavljanju potrošniških pravic.