Zveza potrošnikov Slovenije že šesto leto spremlja in objavlja ponudbo potrošniških kreditov bančnih ponudnikov. Primerjalnik je namenjen vsem, ki jih zanima najem kredita, njegova uporaba je enostavna in ne zahteva posebnih znanj. Predstavlja prvo oporno točko za primerjavo ponudbe, saj so na enem mestu zbrane ponudbe vseh bank, ki na spletnih straneh objavljajo konkretne ponudbe potrošniških kreditov.

 Kliknite za povezavo do primerjalnika potrošniških kreditov!

V primerjalniku boste našli informacije o ponudbah za dva tipična kredita: kratkoročnega v višini 3.000€, ki ga odplačate v enem letu, in dolgoročnega v višini 7.000€ z dobo odplačila štirih let. Pred ogledom ponudbe enega od obeh kreditov, ki vas zanima, lahko izbirate tudi med ponudbami kreditov s spremenljivo in/ali fiksno obrestno mero.

Potem ko boste kliknili na gumb "Primerjaj", boste dobili boste prikaz ponudbe, ki jo lahko po potrebi razvrščate. Najbolj smiselno je razvrščanje po kategorijah »EOM« in »Skupni stroški, ki jih mora plačati potrošnik« saj sta to najboljša kriterija za primerjavo.

Z informacijami v primerjalniku boste lažje odločili, pri katerih bankah razen pri vaši obstoječi banki bi se še splačalo, da povprašate po ugodni ponudbi. Ker banke pri odobravanju kreditov upoštevajo nekatere individualne kriterije, je lahko ponudba, ki jo boste prejeli drugačna. Ponudbe v tabeli so namenjene komitentom bank, saj banke za odobritev ugodnejšega kredita praviloma zahtevajo, da imate pri njih odprt račun, kamor prejemate plačo ali pokojnino.

Nasvet: Po prejemu ponudb od drugih bank ne pozabite svoje banke soočiti z najbolj ugodno od njih. S pogajanjem so možni dodatni prihranki!