Aprilsko delavnico smo izvedli v Ljubljani, kjer smo spoznali spletne primerjalnike in kalkulatorje, ki so nam v pomoč pri najemu in odplačevanju kredita.

Udeleženci so s seboj prinesli osebne računalnike, kar nam je omogočilo, da smo spoznali in preizkusili spletna orodja objavljena na spletnem mestu Zveze potrošnikov Slovenije. Zaradi naprednega znanja in zanimanja udeležencev smo  preizkusili več orodij: izračunali smo okvirni zneska kredita, ki si ga lahko privoščimo, efektivno obrestno mero za primerjavo kreditov, med seboj smo primerjali tako stanovanjske kot potrošniške kredite...

Uporaba omenjenih orodij prinaša posamezniku dodatna znanja in informacije, pa tudi neodvisnost pri najemu kredita, saj lahko sam preveri pravilnost podatkov, ki mu jih posredujejo banke in drugi ponudniki.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, ki so s svojim predhodnim znanjem in zanimanjem za obravnavano tematiko obogatili delavnico. Vse ostale pa vabimo, da se nam pridružite na enem od dogodkov v prihodnjih mesecih.