Zveza potrošnikov Slovenije vas vljudno vabi na novinarsko konferenco, na kateri bo predstavila ključne aktivnosti, ki bodo potekale ob izvajanju koncesije RS za opravljanje javne službe obveščanja in izobraževanja potrošnikov na področju potrošniških kreditov, ki jo sofinancira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 Na novinarski konferenci vam bomo predstavili ključne cilje ter osrednje komunikacijske poti programa – spletno stran www.VemVeč.si ter njene ključne vsebine, ki bodo vsem potrošnikom vedno prosto dostopne: od vabil na brezplačne delavnice po vsej Sloveniji, do informacij o potrošniških kreditih, ki so podane na razumljiv in uporaben način.

Na novinarski konferenci bomo ponovno izpostavili dejstvo, da naj kredit ali druga oblika zadolženosti temelji na preudarni odločitvi na podlagi pridobljenih informacij iz različnih virov in pripravljenosti za učenje o osebnih financah. Izpostavljamo primer številnih oglasov za bančne kredite, največkrat gre za t.i. `hitre kredite´, prek katerih banke pogosto sporočajo, da pri najemu kredita premislek ni potreben – "odločajte se hitro". A spletna anketa ZPS je pokazala, da je hitri kredit za kritje rednih stroškov najelo dobrih 16 % vprašanih, 10 % pa za poplačilo drugega kredita ali dolga, kar predstavlja t. i. slab dolg – torej je premislek, več kot potreben.

Neodvisne informacije o potrošniškem kreditiranju, ki jih bodo v prihodnjih dveh letih vsi potrošniki na delavnicah prejeli brezplačno, so osnova za preudarne finančne odločitve.

Več o izvajanju programa ter pereči problematiki prezadolženosti vam bo na novinarski konferenci, ki bo v

ponedeljek, 28. januarja 2019, ob 10.30. uri, na Frankopanski 9 povedala vaša sogovornica:

Alina Meško, strokovna sodelavka ZPS za področje financ.


Za dodatne informacije prosim pokličite Jasmino Bevc Bahar na 01 474 06 08.

Vljudno vabljeni!