Zveza potrošnikov Slovenije vas vljudno vabi na novinarsko konferenco, na kateri bo predstavila ključne aktivnosti, ki bodo potekale ob izvajanju koncesije RS za opravljanje javne službe obveščanja in izobraževanja potrošnikov na področju potrošniških kreditov in stvarne napake, ki jo sofinancira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Na novinarski konferenci, ki bo v

sredo, 31. avgusta 2016, ob 11. uri, na Frankopanski 5

vam bodo strokovnjaki ZPS predstavili izkušnje potrošnikov pri najemu kredita, ki jih opažajo sami, in katere je več kot 500 potrošnikov izpostavilo v odgovorih na spletno anketo. Prav v izogib problemom pri najemu kredita so na ZPS oblikovali interaktivno spletno orodje, ki bo prav tako predstavljeno na novinarski konferenci in ki bo v prihodnje potrošnikom v pomoč pri iskanju najbolj ugodnega kredita in pri pripravi finančnega načrta za njegovo odplačevanje.

Na spletni strani www.vemveč.si, ki je ključna informacijska točka javne službe obveščanja in izobraževanja potrošnikov, lahko potrošniki že danes najdejo vrsto koristnih informacij – od nasvetov za informirano odločitev o najemu kredita do obrazca, ki jim je lahko v pomoč pri uveljavljanju stvarne napake.

Vaši sogovorniki bodo:

  • Boštjan Krisper, vodja projekta,
  • Alina Meško, strokovna sodelavka.

Za dodatne informacije prosim pokličite Jasmino Bevc Bahar na 01 474 06 08.